Doorgaan naar inhoud

Kampioenen twijfelen niet

geschiedenis van de wielersport in 100 portretten

Kampioenen twijfelen niet - A. Aarsbergen, P. Nijssen
Paperback
Tweedehands vanaf 12,50

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Vanuit hun hartstochtelijke betrokkenheid bij 'de mooiste sport aller sporten' tekenen Aart Aarsbergen en Peter Nijssen de geschiedenis op van de wielersport vanaf het allereerste begin tot nu. Ze componeerden honderd trefzekere portretten van legendarische vedetten die - Nietzsches motto getrouw - bewezen dat 'een overwinnaar niet in het toeval gelooft', en geschiedenis schreven.

De auteurs lieten zich leiden door de vraag waarin de allure van een vedette gelegen is en waaraan hij zijn bijzondere plaats in de wielergeschiedenis te danken heeft. Uitgangspunt daarbij was de gedachte dat grote renners grote wedstrijden winnen.Kampioenen twijfelen niet zoomt in op de gloriedaden en dramatische momenten in de wielerlevens van de beschreven vedetten, maar ontvouwt ook een caleidoscopisch perspectief op de veelbewogen wielerhistorie.

Met aandacht voor de ontwikkeling van het materiaal en kwesties als doping, commercialisering, mediatisering en mondialisering, en voorzien van een uitgebreid register, is het een overzicht met een grote reikwijdte: het eerste Nederlandstalige boek dat niet alleen de geschiedenis van de Tour maar de gehele historie van de wielersport tot leven brengt.




Recensies

Gemiddelde waardering

4 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.