Doorgaan naar inhoud

Jan Rap en z'n maat

Jan Rap en z'n maat - Yvonne Keuls
Luisterboek (MP3)
Nieuw vanaf 9,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Centraal Magazijn
Luisterboek
9,99

Omschrijving

Yvonne Keuls schreef een fascinerend verslag over haar ervaringen in een opvangcentrum voor jongeren. Geen vriendelijk verhaal, geen mooi verhaal, maar een hard en realistisch verslag van mislukkingen en af en toe een succes, van falende instanties (politie, GGD, kindertehuizen) en - zo eerlijk is ze wel - van fouten die het team zelf maakte. Niets is verzonnen, de enige veranderingen die zijn aangebracht zijn bedoeld om herkenning te voorkomen.

Uit de vele jonge mensen die in het opvangcentrum kwamen heeft Yvonne Keuls er 21 'samengesteld'. Een aantal van hen blijft in het opvangcentrum hangen totdat het sluit, anderen komen met tussenpozen terug, omdat ze voor het eerst een plek hebben gevonden waar ze zich thuisvoelen, waar warmte en gezelligheid heersen.

Yvonne Keuls heeft Jan Rap en z'n maat bewerkt tot een toneelstuk dat met enorm succes in vijfentwintig grote theaters in Europa werd opgevoerd. In 2006/2007 is het opnieuw in de Nederlandse theaters te zien, onder regie van Peter de Baan.

De manier waarop zij de verschillende personages uit haar bestseller neerzet is op zijn minst uniek te noemen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.