Doorgaan naar inhoud

Israel zegt geen sorry meer [e-Book]

De nieuwe werkelijkheid in Israël en de Palestijnse gebieden

Israel zegt geen sorry meer - Derk Walters
e-Book
Nieuw vanaf 11,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
11,99
Download direct dit e-book

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Per 1 juli 2017 kreeg Derk Walters geen nieuwe werkvergunning meer van de Israëlische autoriteiten, waarmee er een einde kwam aan zijn tijd als buitenlandcorrespondent voor NRC Handelsblad. De krant schreef het besluit niet anders te kunnen zien dan als ‘een poging van Israël om vrije en kritische nieuwsgaring over dat land te belemmeren’.

In zijn boek beschrijft Walters zijn uitzetting als een goed voorbeeld van Israëls toenemende zelfverzekerdheid. Zo schaamt het land zich niet langer voor de bezetting, maar zegt het nu openlijk: de Westelijke Jordaanoever behoort ons toe. Voor een buitenlandse journalist betekent dit extra inzet en scherpte, meedogenloosheid wat betreft de feiten en een rechte rug. In Israël zegt geen sorry meer schrijft Derk Walters aan de hand van zijn eigen ervaringen over de druk die wordt uitgeoefend door de autoriteiten, en op de sociale media. Israël levert een continue pr-strijd, die volgens het land zelf letterlijk van levensbelang is. Maar waar brengt dit Israël naartoe?

Derk Walters was correspondent voor NRC Handelsblad met als standplaatsen Tel Aviv en Oost-Jeruzalem. Vanaf juli 2017 ontzegde Israël hem zijn werkvergunning, als reactie op zijn kritische stukken. Walters werkt momenteel als recensent non-fictie bij de NRC-boekenredactie.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.