Doorgaan naar inhoud

Inspiratiespel

op zoek naar je diepste drijfveer

Inspiratiespel - Peter Gerrickens, Marijke Verstege
Losbladig
Nieuw vanaf 32,95

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
32,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

De bedoeling van dit kaartspel is mensen met elkaar in gesprek te brengen over hetgeen hen inspireert, van binnen uit motiveert. Het Inspiratiespel geeft richting bij het beantwoorden van de vraag: Wat wil ik? Het spel bestaat uit 140 kaarten, verdeeld over vier groepen:

* Activiteiten. Deze kaarten helpen mensen na te denken over vragen als: Waar ben ik graag mee bezig? Waar krijg ik energie van? Voorbeelden zijn: verzorgen, anderen iets leren, onderzoeken of ontwerpen.

* Inspiratiebronnen. De kernvraag bij deze set kaarten is: Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Voorbeelden zijn: natuur, idealen, gevoelens, wetenschap of techniek.

* Voorwaarden. Hierbij gaat het om de vraag: Wat heb ik nodig om effectief en prettig te kunnen functioneren? Voorbeelden zijn: vrijheid, steun van anderen of resultaat zien.

* Belemmeringen. De centrale vraag hierbij is: Welke gedachten remmen mij te doen wat ik leuk vind of mijn kwaliteiten in te zetten? Voorbeelden zijn: 'ik ben niet de moeite waard', 'ik wil geen hulp vragen' of 'anderen laten mij in de steek'.

Met bovenstaande groepen kan zowel afzonderlijk als in combinatie met elkaar worden gespeeld.

U zou de verhouding tussen de afzonderlijke onderdelen van het spel en het begrip 'inspiratie' als volgt kunnen samenvatten: wilt u geïnspireerd kunnen raken of blijven, dan is het van belang dat u activiteiten doet die u leuk vindt, dat aan de voor u noodzakelijke voorwaarden wordt voldaan, dat u inspiratiebronnen volledig benut en dat u weinig last hebt van belemmeringen.

Bij het spel vindt u instructies voor vier spelvormen, die u ook kunt downloaden op www.kwaliteitenspel.nl.

Het Inspiratiespel is tevens leverbaar in het Duits (via de uitgever).

Als u van plan bent het spel in uiteenlopende situaties in groepen of teams te gaan gebruiken, is het raadzaam ook de ringband 'Handleiding Inspiratiespel' aan te schaffen (ISBN 9789074123068). U vindt daarin 25 spelvormen en uitgebreide achtergrondinformatie.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.