Doorgaan naar inhoud

Inleiding tot de levensmiddelenhygiëne

achtergronden en feiten

Inleiding tot de levensmiddelenhygiëne
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Ruwweg tien procent van onze bevolking loopt per jaar een voedselinfectie of -vergiftiging op. Dat mag rustig een probleem worden genoemd, ook al is dit niet direct voor iedereen zichtbaar en lopen de schattingen van het totale aantal gevallen nogal uiteen. Inleiding tot de levensmiddelenhygiëne wil de zichtbaarheid van het probleem groter maken. Wat zijn de oorzaken? Kunnen we die voorkomen?

Een aantal deskundigen belicht het probleem van verschillende kanten en vertelt ook een en ander over de achtergronden. Met name de volgende onderwerpen komen aan de orde: micro-organismen, de microbiologie van voedingsmiddelen, een aantal ziekten die door voedsel kunnen worden overgebracht, kwaliteit en kwaliteitszorg, de nuttige rol van bepaalde micro-organismen bij de bereiding en bewaring van producten en ten slotte technieken in het laboratorium. Deze tweede, herziene druk is op relevante punten aangevuld en geactualiseerd.

Het boek is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de productie en de behandeling van voedsel en voedselproducten. Daarnaast ook voor degenen die een taak vervullen bij de zorg voor de gezondheid. Dat zijn artsen, diëtisten, producenten van voedsel, dierenartsen, inspecteurs en zij die verantwoordelijk zijn voor de gang van zaken in de keukens en ziekenhuizen, instellingen en restaurants. En - niet te vergeten - degenen die op dit terrein een voorlichtende taak hebben. Maar vooral is het boek bestemd voor studenten die te maken krijgen met voedsel en voedselproducten, zoals bij hogere agrarische opleidingen, en toekomstige diëtisten en dierenartsen.


Specificaties

  • Uitgever:
    Bohn Stafleu van Loghum
  • ISBN:
    9789036816533
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    16,8 x 24,0 x 1,1 cm
  • Gewicht:
    338 gram
  • Aantal Pagina's:
    179
  • Druk:
    3
  • Publicatiedatum:
    April 2017
  • Rubriek:

Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.