Doorgaan naar inhoud

In gesprek blijven over goede zorg

overlegmethoden voor ethiek in de praktijk

In gesprek blijven over goede zorg
Paperback
Nieuw vanaf 44,90

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
44,90
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Professionals en managers in de zorg voeren dagelijks gesprekken over tal van kwesties. Vaak gaat het daarbij om complexe vragen, die een ethische of morele dimensie kennen. Dat is lang niet altijd een eenvoudige bezigheid. In gesprek blijven over goede zorg is een handzame, praktische introductie in de ethiek en geeft veel concrete aanwijzingen voor een goede gespreksvoering.

In gesprek blijven over goede zorg is het vervolg op het eerdere, succesvolle boek In gesprek over
goede zorg (2003). Deze nu geheel herziene editie legt meer nadruk op de versterking van de professionaliteit en op een bredere aandacht voor de maatschappelijke aspecten die met de zorgverlening te maken hebben. De rol en betekenis van de organisatie van de zorg worden tevens uitvoerig belicht.



Over de auteur(s):
Hans van Dartel (1951), ethicus en verpleegkundige, werkt momenteel als universitair docent medische ethiek bij het Leids Universitair Medisch Centrum. Tevens is hij voorzitter van de Commissie Ethiek van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN). Dhr. Dr. Bert Molewijk (1966) werkt als ethicus, senior wetenschappelijk onderzoeker en programmaleider Moreel Beraad aan de Vakgroep Metamedica en het EMGO+ onderzoeksinstituut van het VUmc te Amsterdam. Daarnaast werkt hij als Associate Professor in Clinical Ethics bij het Centrum voor Medische Ethiek van de Universiteit van Oslo, Noorwegen. Als senior consultant ondersteunt en informeert hij gezondheidszorginstellingen met het implementeren van ethiek activiteiten. Als trainer traint hij gespreksleiders Moreel Beraad en Ethiek Commissies. Als onderzoeker onderzoekt hij kwaliteit, implementatie en evaluatie van ethiek activiteiten. Bert Molewijk is mede oprichter en coördinator van het landelijk Platform Moreel Beraad, de landelijke werkconferenties Moreel Beraad en het Europese Netwerk voor Klinische Ethiek Ondersteuning (European Clinical Ethics Network; ECEN).




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.