Doorgaan naar inhoud

In de startblokken

Nederlands voor Duitstaligen

In de startblokken - Berna de Boer, Margaret van der Kamp, Birgit Lijmbach
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

In Duitsland staat Nederland in de belangstelling: velen willen de Nederlandse taal leren en de interesse in het buurland is groot. Daarbij weten steeds meer Duitse studenten hun weg te vinden naar de Nederlandse universiteiten en hbo-opleidingen. Ook al lijken de talen van de buurlanden op elkaar, toch is een gedegen basis belangrijk om tot een goede taalvaardigheid in het Nederlands te komen.

In de startblokken voorziet Duitstaligen van adequaat studiemateriaal voor een snelle start. Deze methode bevat achttien hoofdstukken met dialogen over dagelijkse situaties. Daarnaast worden woordenlijsten, grammatica, spreek- en schrijfopdrachten aangeboden en extra opdrachten voor thuis. Doordat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de voorkennis uit het Duits, kunnen de cursisten in korte tijd niveau A2 van het Europees Referentiekader bereiken. In hun eerdere publicaties hebben de auteurs al laten zien dat zij borg staan voor effectief, maar gevarieerd en levendig cursusmateriaal.

Als vervolg op dit boek kan Nederlands in actie worden gebruikt, waarin gewerkt wordt naar niveau B1. Ook kan Op naar de eindstreep - Nederlands voor Duitstaligen gebruikt worden van Henny Taks en Katja Verbruggen, waarin gewerkt wordt van niveau A2 naar B2

In de startblokken is een beginnersmethode Nederlands voor Duitstalige studenten.

Berna de Boer, Margaret van der Kamp en Birgit Lijmbach zijn als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Berna de Boer en Birgit Lijmbach schreven eerder onder meer Nederlands in gang, Nederlands in actie en Nederlands op niveau.


Specificaties


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.