Doorgaan naar inhoud

Hysterisch gelukkig

Hysterisch gelukkig - Bert van der Veer
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Na het succes van de romans De Meisjeskijker, Moordcijfers en De Smaak van Cornaille komt Bert van der Veer met de autobiografische romanreeks Is dit alles? Een trilogie over de barre speurtocht naar zoiets als de ware liefde.

De romanreeks Is dit alles? bestaat uit drie romans: Een vrouw in 188 dagen, Hysterisch gelukkig en Is dit alles? In deze reeks beschrijft van der Veer het leven van de net gescheiden columnist Marcel (eind veertig) in zijn zoektocht naar de ideale relatie. De strijd tussen puur eigenbelang, de wil voor een ander te zorgen en het verlangen naar aandacht is allesbepalend. De drie romans, die ook uitstekend afzonderlijk te lezen zijn, schetsen stuk voor stuk een indringend beeld van de moderne veertiger over de drempel van vijftig, die worstelt met de inmiddels klassieke vraag: is dit alles?

Hysterisch gelukkig is het tweede deel in de romanreeks Is dit alles? In het eerste deel, Een vrouw in 188 dagen, verhaalt Van der Veer over de zoektocht van Marcel (columnist) naar de ideale relatie. Deel twee gaat over het turbulente leven van Esther, de vrouw met wie Marcel direct na het opbreken van zijn huwelijk een korte relatie had.

Esther is een wispelturige dertiger met een heftig liefdesleven. Keer op keer gelooft ze de ware liefde te hebben gevonden, en keer op keer komt ze bedrogen uit. Eigenlijk wil ze vooral een kind van de ideale man. En dat is Marcel niet. Op haar zoektocht naar die man stort ze zich in avonturen waar ze maar al te vaak spijt van krijgt. Dan ontmoet ze Roger, in alle opzichten de perfecte partner. Maar schijn bedriegt en bedrog, verdriet en haat overvallen Esther wanneer ze dat het minst verwacht. Voor de ware liefde gaat ze heel ver, maar is het wel ware liefde?

Bert van der Veer (1951) schreef eerder vier misdaadromans, twee true fiction-werkstukken (over Pim Fortuyn: De koning van Nederland en Mabel Wisse Smit: Het liefje van Oranje), een leedkroniek
over aambeien (Bad-ass-days) en het al even realistische Uitgevertje spelen. Eind 2007 verscheen van hem Is er nog iets leuks vanavond? over de Nederlandse tv-programmageschiedenis, zijn vierde succesvolle boek over televisie. Daarna volgden de romans De smaak van Cornaille, Moordcijfers en De Meisjeskijker. In 2009 verschenen ook zijn gebundelde columns Zo NIET erotisch!


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Uitgeverij Marmer
  • ISBN:
    9789460680120
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    14,0 x 21,5 x 2,6 cm
  • Gewicht:
    422 gram
  • Aantal Pagina's:
    314
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    Juli 2010
  • Rubriek: