Doorgaan naar inhoud

Holistische psychotherapie

de eenheid van lichaam, geest en ziel vanuit Indiaas perspectief

Holistische psychotherapie - Klaas-Jan van Velzen
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In Holistische psychotherapie wordt de samenhang verduidelijkt van lichaam, energielichaam, zintuiglijk bewustzijn, zelfbewustzijn en spiritueel bewustzijn. Er wordt concreet beschreven hoe op elk van deze vijf niveaus (de kosha's) therapeutisch kan worden gewerkt. Het unieke karakter van de basisconstitutie van de cliënt is daarbij het uitgangspunt. Als de cliënt in contact kan zijn met zichzelf, wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd, net zoals een botbreuk zich vanzelf herstelt wanneer de uiteinden van het bot weer met elkaar in contact worden gebracht.
Het begrippenkader van het Indiase denken is doordrongen van het inzicht in de eenheid van alle zijn. Voor de psychotherapeut geeft dat rijke aanknopingspunten om de cliënt te begeleiden in het herstellen van het contact met zijn oorspronkelijke natuur.

Een uiterst effectieve psychotherapie gebaseerd op de eenheid van alle zijn.

KLAAS-JAN VAN VELZEN studeerde sociale wetenschappen en is werkzaam in de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Tevens is hij yogaleraar, spiritueel therapeut en ayurvedisch therapeut. Samen met zijn vrouw heeft hij een praktijk voor holistische therapie (De Wilde Roos in Soest). Eerder verscheen van hem Yoga & chakra's.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.