Doorgaan naar inhoud

Het zwarte paradijs

ontvoerd in Nigeria

Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De Nigerdelta. Ooit een van de mooiste gebie- den op aarde, maar na de vondst van olie ernstig vervuild en ontwricht geraakt. Inmiddels geldt Nigeria als een van de gewelddadigste en meest corrupte landen ter wereld. Tijdens het maken van een documentaire over mensenrechten- en milieuschendingen, wordt Jandries Groenendijk in mei 2014 samen met twee anderen gekidnapt. In Nederland is de ontvoering uitgebreid in het nieuws. In Het zwarte paradijs vertelt Groenendijk voor het eerst het volledige, huiveringwekkende verhaal.

In rauwe dagboekvorm neemt hij de lezer mee naar de hut vol ongedierte diep in het mangrovebos, waar hij en de anderen door gewelddadige, gedrogeerde jongens met kalasjnikovs worden vastgehouden. Hij is ervan overtuigd dat ze eraan gaan, maar probeert het hoofd koel te houden. Op meeslepende wijze beschrijft hij zijn relatie met de andere gegijzelden, de gesprekken die hij voert met zijn jonge kidnappers en de lange weg terug naar de bewoonde wereld. Zijn verhaal maakt nog eens pijnlijk duidelijk hoezeer Nigeria door oliemaatschappijen als Shell en Chevron in een uitzichtloze toestand van vervuiling, criminaliteit en grote armoede is gestort.

Intussen probeert zijn vriendin Lizzy de Keijser met hulp van politie en ambassade zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de gijzelnemers. Eenmaal terug in Nederland beseft Groenendijk pas goed dat ze door het oog van de naald zijn gekropen. Samen met Lizzy reconstrueert hij de gebeurtenissen die hij de rest van zijn leven niet meer kwijt zal raken.


Anderen bekeken ook


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.