Doorgaan naar inhoud

Het woord tegen de camorra

Het woord tegen de camorra - R. Saviano
Hardcover
Vanaf 6,00

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop Voordeelboek

Gent
8 st.
6,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

In oktober 2009 wijdde het Italiaanse televisiestation RAI een hele avond aan Roberto Saviano en de dramatische situatie waarin hij na de verschijning van zijn internationale bestseller Gomorra verkeert. Saviano weet dat de camorra aan één ding bovenal een hekel heeft: publiciteit.
De verkoop van zijn boeken is dan ook zijn beste levensverzekering. Velen hebben zich in het verleden verzet tegen de camorra, maar hun strijd verloor het van het geweld van de tegenpartij. Volgens Saviano heb je dus geen autoriteit als je leeft, en geen leven als je autoriteit hebt, vandaar de paradox dat de dood het bewijs van je gelijk is.
De tragiek van Roberto Saviano’s situatie is de lethargie van de bewoners van de regio Campania, waar de camorra welig tiert: 4000 mensen werden door geweld gedood sinds de geboorte van Saviano, maar de bevolking kijkt niet op of om van een lijk meer of minder. Men is afgestompt, murw geslagen, verdoofd: wie zich in een staat van oorlog bevindt, wil alleen maar zijn eigen hachje redden en wie getuige is van geweld, wendt het hoofd af…