Doorgaan naar inhoud

Het vreemdste bijbelboek

visioenen, voorspellingen en politiek in openbaring

Het vreemdste bijbelboek - Elaine Pagels
Paperback
Nieuw vanaf 26,00

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
26,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Het laatste bijbelboek, Openbaring, werd een kleine tweeduizend jaar geleden geschreven. Dromen, visioenen, draken, kosmische oorlogen en goddelijke overwinningen maken het tot een controversieel, raadselachtig geschrift.

Elaine Pagels gaat op zoek naar de historische wortels van Openbaring. Het is geschreven na de Joodse Opstand in het jaar 66, toen militante Joden in Jeruzalem ten strijde trokken tegen de Romeinse bezetters van Judea. Deze opstand werd wreed neergeslagen en eindigde in de verwoesting van de tempel. De auteur van Openbaring, een zekere Johannes, schreef volgens Pagels zijn boek als een vernietigende aanval op het Romeinse Rijk.

Vervolgens grepen vroege, zeer radicale volgelingen van Christus Johannes’ tekst aan als een wapen tegen ketterij. Pagels onderzoekt deze geschiedenis en gaat na hoe ook machthebbers in latere eeuwen met Openbaring in de hand ‘vijanden van God’ onderdrukten. Tegelijkertijd benadrukt ze de blijvende aantrekkingskracht van het bijbelboek, dat nog steeds tot de verbeelding spreekt.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.