Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Het voyeursmotel - Gay Talese
Het voyeursmotel - Gay Talese

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Lebowski
 • ISBN:
  9789048835928
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  208
 • Jaar:
  2016

Het voyeursmotel

Gay Talese

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 7,90.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Op 7 januari 1980 ontvangt Gay Talese een anonieme brief van een man uit Colorado, beginnend met de woorden: 'Ik denk dat ik belangrijke informatie heb die bij kan dragen aan een toekomstig boek.'

De man - vader van twee kinderen - vertelt dat hij vijftien jaar eerder een motel heeft gekocht met als enige reden zijn voyeuristische verlangen te stillen. Samen met zijn vrouw bouwde hij boven elke kamer een kijkgat, vanwaar hij al die jaren zijn gasten bespioneerde. In het dagboek dat hij bijhoudt beschrijft hij van al zijn gasten herkomst, leeftijd, lichaamstype, persoonlijkheden, gesprekken en seksuele handelingen. Talese besluit de man op te zoeken. De voyeur stelt zich voor als Gerald Foos. Aangezien Foos aangeeft anoniem te willen blijven ondertekent Talese een geheimhoudingsovereenkomst, en doet 36 jaar lang niets met deze hoogst controversiƫle informatie.

Begin 2016 vindt Foos het tijd om met zijn verhaal naar buiten te treden. Op 11 april 2016 verschijnt de longread The Voyeur's Motel in The New Yorker; een storm van controverse volgt. Waarom heeft Talese Gerald Foos nog vijftien jaar lang zijn gang laten gaan? En vooral: waarom is Talese nooit naar de politie gestapt?

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als VoordeelboekWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 7,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht