Doorgaan naar inhoud

Het luisterboek van Rikki, IJsje en Max

9 verhalen voor peuters en kleuters

Het luisterboek van Rikki, IJsje en Max - Guido van Genechten
Luisterboek (MP3)

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Niet beschikbaar

Omschrijving

Rikki, is een konijn
IJsje is een ijsbeer
Max is een dasje

Rikki heeft een rechtopstaand en een hangend oor. Alle andere konijnen lachen met hem, wanneer hij de gekste trucjes bedenkt om zijn oor rechtop te krijgen... Omdat niets helpt gaat hij naar de dokter. Maar er is niets mis met zijn oor. Uiteindelijk vindt hij zelf een oplossing.... Nu zijn ze voor één keertje allemaal hetzelfde! Rikki, Rikki en Mia de Kip en Rikki en zijn vriendjes zijn te beluisteren in dit luisterboek.

Kleine ijsbeer IJsje blijft het zachtste beertje van de hele wereld. De drie verhalen die te beluisteren zijn in dit luisterboek benadrukken de aaibaarheidsfactor van IJsje. Thema’s zijn houden van, vriendschap en opgroeien. Met de verhalen: Omdat ik zoveel van je hou, Het geheim van IJsje en Omdat je mijn vriendje bent.

De wereld van Max is een volledig nieuw wereldje gecreëerd voor kinderen vanaf 2 jaar. De personages in deze wereld zijn dieren, met elk een herkenbare eigenschap. Max, het dasje, is de hoofdfiguur. Zijn vriendjes zijn de schuchtere egel Emiel, de oude wijze eland Victor en het jonge kleine kuikentje Piep. Nu ook om naar te luisteren: Max zoekt zijn vriendjes, Max gaat sporten en Max en de ballon.

Alle drie de dieren zijn creaties van de Vlaamse auteur/illustrator Guido van Genechten. Guido van Genechten gebruikt een eenvoudige maar humoristische schrijfstijl. Zijn illustraties kenmerken zich door felle kleuren en dikke contourlijnen, zonder overbodige details. Hij slaagt erin om niet zo eenvoudige thema’s op een heldere en ontroerende manier in beeld te brengen. Zijn taalgebruik maakt zijn boekjes erg toegankelijk voor peuters en kleuters, vooral ook om naar te luisteren!

Voorgelezen door Berend Dubbe en Dorien Bellaar, met muziek & geluiden van Berend Dubbe en Menno Klijn.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.