Doorgaan naar inhoud

Het gewelddadige brein

de biologische wortels van crimineel gedrag

Het gewelddadige brein - Adrian Raine
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Jaar in, jaar uit gaan levens verloren en vallen dromen in duigen door crimineel gedrag. Miljarden worden uitgegeven aan de bestraffing en preventie ervan. Maar de wetenschap staat voor een doorbraak: op basis van het nieuwste onderzoek tekent zich een volkomen revolutionaire visie af op het antisociale en gewelddadige individu.



Wat betekent het bijvoorbeeld dat veel seriemoordenaars een abnormaal lage hartslag hebben? Of dat de meeste moordenaars minder grijze massa in hun hersenen hebben dan anderen? Dat een ondervoed kind uitgroeit tot een impulsieve bendeleider? Of dat een psychopaat een traumatische geboortegeschiedenis heeft?



Neurocriminoloog Raine kruipt op overtuigende wijze in het binnenste van de crimineel. Want altijd is er de vraag: waarom heeft hij het gedaan? De laatste wetenschappelijke inzichten leiden tot een geheel nieuw begrip van onze noties van misdaad, straf, gerechtigheid en vrije wil. Wat heeft dat voor gevolgen voor ons rechtssysteem? Moeten we preventief optreden tegen mensen met een criminele aanleg? Deze en andere lastige vragen zijn niet langer te vermijden nu onze kennis van het criminele brein steeds verder toeneemt.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.