Doorgaan naar inhoud

Het excellente pensioenfonds 2014

governance, rollen en taken professioneel ingevuld

Het excellente pensioenfonds 2014 - Pascal Borsjé, Hans Janssen Daalen, Frans Dooren, Thomas van Galen
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Het rommelt in de pensioenwereld. Terwijl Nederland toch altijd geacht werd een van 's werelds beste pensioenstelsels te kennen, is er onrust over de houdbaarheid van het stelsel. Voor veel ouderen blijkt het ouderdomspensioen ineens helemaal niet zo waardevast, veel jongeren maken zich zorgen.
Zowel nationaal als Europa-breed worden regels voortdurend vernieuwd en aangepast; er worden maatregelen genomen waarvan de consequenties soms nog nauwelijks zijn te overzien. Iedereen heeft een mening en veel deelnemers aan het pensioen-discours lijken zoekende. In een dergelijke dynamische omgeving de verantwoordelijkheid dragen voor de pensioenen en welvaart van miljoenen Nederlanders is een grote opgave.

Toezichthouders in- en extern, bestuurders, managers, beleidsadviseurs alsmede de professionals die voor pensioenfondsen elk hun eigen rol vervullen, moeten optimaal in de gelegenheid worden gesteld om het doel dat het pensioenfonds zich stelt zo efficiënt en effectief mogelijk te realiseren. Het Excellente Pensioenfonds gaat over hoe een pensioenfonds succesvol kan zijn en blijven door een excellente strategie, governance, risicobeheersing en operationele uitvoering. Door inzicht in de krachten die de omgeving van het pensioenfonds vorm geven, door het vermogen snel in te spelen op veranderende omstandigheden en door excellent te communiceren met alle stakeholders.

Voor een excellent pensioenfonds zijn bestuurders en uitvoerders nodig die zijn gekwalificeerd door kennis, relevante vaardigheden, naast een excellente cultuur, ethos en attitude. Daartoe biedt Het Excellente Pensioenfonds praktische handvatten. Het is daarbij zowel ambitieus als optimistisch; het beschrijft hoe een pensioenfonds in al zijn functies zakelijk kan en moet opereren, opdat het zijn belangrijke maatschappelijke taak excellent uitvoert en zo het vertrouwen van alle stakeholders behoudt.


Specificaties


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.