Doorgaan naar inhoud

Harmanized

Harmanized - Robby Harman
CD

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Met Harmanized brengt componist/vocalist Robby Harman zijn debuut solo-album uit met 'Dutch Caribbean Crossover Music', vocale swing-ballads en jazzy geïmproviseerde muziek met Afro-Caribische invloeden. De cd telt 13 nummers, waarvan 11 eigen nummers, is geproduceerd door Iwan VanHetten (VanHetten Productions UK) en maakt deel uit van een boek over Robby Harman met foto's en alle songteksten (9 in het Engels en 4 in het Sranantongo). Robby Harman speelt accordeon sinds zijn vijfde en trompet vanaf zijn tiende. Later stapt hij over op piano en ontwikkelt hij zich als vocalist.

Uit het voorwoord van Guilly Koster: "Zijn sterkste kwaliteit is zijn stemgeluid. Men maakt vaak een voor de hand liggende vergelijking met Al Jarreau, maar ik kan onder ede getuigen dat Sordam deze bijna specifieke sound al produceerde lang voor we ooit hadden gehoord van de fenomenale Amerikaanse jazz- en popzanger. Het was drummer Marius Tjon die ons er op attent maakte dat er in de hoofdstedelijke poptempel Paradiso 'iemand speelde die hem aan Robert deed denken'!"

Een keur van muzikanten werkt mee aan 'Harmanized', o.a.: Brian B(ijlhout), Mitchell Brunings, Izaline Calister, Roël Calister, Eric Calmes, Robin van Geerke, Jeannine LaRose, Dave MacDonald, Isaac Menso & LaRouge, Walther Muringen, Pete Philly, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Doe Maar-blazers Bert Boeren, Jan Kooper en Iwan VanHetten.

Vanaf 1990 is Robert Harman Sordam betrokken bij tal van televisie-, dvd-, cd- en boekproducties waaronder in samenwerking met Uitgeverij In de Knipscheer in 2014 het boek met dvd 'De stilte van het ongesproken woord' over drie dichters uit de Surinaamse canon: Trefossa, Dobru en Shrinivási en in 2015 het boek '40 jaar Surinaamse muziek in Nederland' met de 2cd 'De Muzikale Fakkeldragers', in 2016 ook in het Engels verschenen.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Knipscheer, Uitgeverij In de
  • ISBN:
    9789062659425
  • Bindwijze:
    CD
  • Afmetingen:
    13,6 x 18,1 x 1,2 cm
  • Gewicht:
    176 gram
  • Aantal Pagina's:
    96
  • Druk:
    1
  • Publicatiedatum:
    November 2016
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.