Doorgaan naar inhoud

Handboek Projectontwikkeling

Handboek Projectontwikkeling - E. Nozeman, J. Fokkema
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Projectontwikkeling is een veelzijdig vak in een dynamische omgeving. De taak voor het realiseren van een kwalitatief hoogwaardige gebouwde omgeving waarin het goed wonen, werken, winkelen en verblijven is vraagt een brede kennis, een scherp inzicht in private en publieke wensen en bovenal vakmanschap.Het in april verschenen Handboek Projectontwikkeling is hierbij een waardevol en betrouwbaar hulpmiddel. Het beschrijft het volledige projectontwikkelingsproces. Van initiatiefase tot en met de exploitatie van onroerend goed wordt helder uiteengezet welke wet- en regelgeving van toepassing is, welke werkvormen er bestaan en hoe verantwoordelijkheden zijn of kunnen worden verdeeld. Dit naslagwerk helpt u om de benodigde wetten en regels, werkvormen, definities en procedures snel terug te vinden.

Dit handboek is ontwikkeld en uitgebracht door de NEPROM (de vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen). Samen met erkende deskundigen in hun discipline is dit unieke handboek tot stand gekomen. Een praktisch naslagwerk voor iedereen in de ruimtelijke ordening die meer wil weten over de totstandkoming en exploitatie van onroerend goed.

Inhoud:
* Projectontwikkeling algemeen: het spel, de spelers en de spelregels.
* Fasen: initiatiefase, ontwikkelingsfase, realisatiefase en exploitatiefase.
* Disciplines: marketing, moderne samenwerkingsvormen, planeconomie, gemeentelijk grond- en ontwikkelingsbedrijf, projectfinanciering, rekenen op vastgoed, contractvorming, overdrachtsbelasting en btw, ruimtelijke ordening, ruimtelijke ordening en stedenbouw, projectontwikkeling en de architect.
* Toekomst van projectontwikkeling: perspectieven voor de toekomst, richting van projectontwikkeling, thema’s voor de toekomst, conclusie.

Overtuig u zelf van de volledigheid en praktische bruikbaarheid van het nieuwe Handboek Projectontwikkeling.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.