Doorgaan naar inhoud

Handboek coachen bij stress en burn-out

begeleiden naar mentale vitaliteit

Handboek coachen bij stress en burn-out - Annita Rogier
Paperback
Nieuw vanaf 32,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
32,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Het ziekteverzuim door stress en burn-out neemt toe. Een op de drie werknemers ervaart een te hoge werkdruk. Hoe kunnen coaches hen verantwoord en effectief helpen te herstellen?

Met dit complete en praktische Handboek coachen bij stress en burn-out leren coaches hoe ze mensen met stressklachten kunnen begeleiden naar veerkracht en bevlogenheid. Het zijn vaak de zeer betrokken medewerkers met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel die een burn-out krijgen of overspannen worden.
Zij raken uitgeput na een lange periode van overbelasting. Met de gestructureerde en evidence-based coachingsaanpak in dit boek hervinden zij snel hun vitaliteit. Het achtstappenplan naar herstel vormt daarbij de rode draad.

Handboek coachen bij stress en burn-out is het eerste handboek specifiek geschreven voor stress- en burn-outcoaches en andere professionele begeleiders (in opleiding). Het is daarnaast ook interessant voor managers, hr-professionals en preventieadviseurs.

Annita Rogier (registerpsycholoog A&O NIP en voorzitter Vereniging Erkende Stress- en Burn-outcoaches) is ervaren in het coachen van mensen met werkgerelateerde stressklachten en burn-out en het adviseren van organisaties over het verlagen van werkdruk.

'Annita Rogier beschrijft op een heldere manier hoe je aan de slag gaat wanneer je mensen met stressklachten wilt coachen. Haar achtstappenplan geeft een heel duidelijk handvat voor de coach en haakt in op de cruciale stappen om veerkracht te herwinnen.
Dit boek geeft concreet weer wat te doen op niveau van individuen en organisaties en kan ik zeker aanbevelen!' - Elke Geraerts, BETTER MINDS AT WORK
'In dit boek wordt een grote rijkdom aan kennis en praktijkervaring bijeengebracht rond coaching bij stress en burn-out. Annita Rogier beschrijft op heldere wijze een visie op dit vakgebied, wetenschappelijke inzichten en toepassingen. Daarmee biedt zij coaches een inspirerend handboek vol concrete aanwijzingen en praktische tips.' - Prof. dr. Fred
Korthagen, emeritus hoogleraar onderwijskunde en directeur van Korthagen Opleidingen

'Een praktisch handboek vol oefeningen waar je concreet aan de slag mee kan. Waarbij het bouwen aan persoonlijke kracht van mensen centraal staat. Interessant voor zowel individuen als organisatie.'- Luk Dewulf, auteur en talentfluisteraar




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.