Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Grote vragen - Bas Heijne
Grote vragen - Bas Heijne

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Prometheus
 • ISBN:
  9789044609073
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  211
 • Genre:
  Geschiedenis
 • Jaar:
  2006

Grote vragen

de nieuwe eeuw tussen hoop en vrees

Bas Heijne

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 6,50.

Omschrijving

‘Mijn uitgangspunt was in gesprek e gaan met mensen naar wier opvattingen ik nieuwsgierig was. Ik legde hun de vragen voor over de wereld van nu wetenschappelijke vragen, filoso-flsche vragen, cultuurkritische en politieke vragen. Het was mijn bedoeling zo veel mogelijk pijnpunten ter sprake te brengen, de kwesties achter de schreeuwende krantenkoppen: globalisering, terrorisme, immigratie, religieus fundamenta-lisme, het broeikaseffect, kunstmatige intelligentie, hyper-consumentisme, de neoliberale revolutie en, last but not least, de groeiende spanning tussen godsdienst en wetenschap. Ik zocht wetenschappers, denkers en een enkele schrijver op. In Oxford, Cambridge, Londen, New York, Parijs, Berlijn en Amsterdam, in kantoren, huis- en studeerkamers, caf en restaurants, op een zonovergoten terras en in een onverwarmd tuinhuis-teeds opnieuw vond ik mannen en vrouwen bereid om uitgebreid in te gaan op mijn vragen en ook, belangrijker misschien nog wel, om zichzelf lastige vragen te stellen.’
Grote vragen bevat negentien gesprekken over de netelige kwesties van onze tijd. Bas Heijne brengt veel onverwachte inzichten aan het licht, maar ook twijfels en pijnlijke dilemma's. Hij spreekt met onder anderen Susan Neiman, Daniel C. Dennett, Timothy Garton Ash, Theodore Dalrymple, Jessica Stern, Richard Sennett en Bret Easton Ellis.
Bas Heijne schreef twee romans en twee verhalenbundels. Zijn essaybundel De wijde wereld werd genomineerd voor de ako Literatuurprijs. In 2004 verscheen De werkelijkheid, essays over kunst. Voor zijn bundel columns Hollandse toestanden kreeg hij in 2005 de Henri e Roland Holstprijs. Hij is vas verbonden aan NRC Hanaelsbland.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 7,50

Vestigingen in Nederland

Leiden
Redelijk
?
Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1
€ 6,50

aantekeningen in pen

Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 7,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht