Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Grenzen aan ondernemen - Joost Smiers, Pieter Pekelharing, John Huige
Grenzen aan ondernemen - Joost Smiers, Pieter Pekelharing, John Huige

Specificaties

Grenzen aan ondernemen

naar een rechtvaardige Internationale economie

Joost Smiers, Pieter Pekelharing, John Huige

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 7,90.

Omschrijving

Sinds de crisis van 2008 is er toenemende ontevredenheid over het huidige systeem van bijna ongelimiteerde internationale vrijhandel. Steeds meer mensen verlangen naar idee├źn over een rechtvaardiger en duurzamer inrichting van onze economie├źn.

In dit boek leggen de auteurs transnationale megaondernemingen, zoals Volkswagen, Monsanto en Starbucks, op de pijnbank. Ze laten zien hoe deze bedrijven (inter)nationale wet- en regelgeving weten te omzeilen en zo de uitgangspunten van vrije markt en democratie ondermijnen. Maar daar blijft het niet bij. Het boek bevat gedurfde voorstellen voor wezenlijke veranderingen op het gebied van het mededingingsrecht, het afschaffen van het intellectuele eigendomsrecht en de beperkte aansprakelijkheid van aandeelhouders; ondernemers die misdaden begaan krijgen hun terechte straf.

Het resultaat is een levendig geschreven, vlammend pleidooi voor een nieuwe economische orde, waarin geen enkel bedrijf de markt kan overheersen.

Joost Smiers is emeritus hoogleraar politicologie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Pieter Pekelharing is docent sociale en politieke filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en John Huige is politiek econoom op het terrein van duurzame en solidaire economie.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als VoordeelboekWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 7,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht