Doorgaan naar inhoud

Goscinny

bedenker van Asterix' avonturen

Goscinny - Pascal Ory
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Astrix 50 jaar! Een biografie over Goscinny!

Wie kent er Asterix niet? De strip is nu al decennia lang de populairste ter wereld. Maar velen zullen niet weten dat achter de avonturen van de beroemdste Galliër de meesterlijke pen van Uderzo, maar vooral het verhaaltalent en de humor van René Goscinny scholen.
Goscinny (1926-1977) groeit op in Argentinië en verhuist na de vroege dood van zijn vader naar New York, waar hij de oprichters van het legendarisch blad Mad ontmoet. Gedreven door zijn liefde voor de strip besluit hij naar het mekka van dit medium te gaan, België. Hij leert daar o.a. de grootmeesters Franquin, Morris en Jijé kennen. Met tekenaar Albert Uderzo publiceert hij in het weekblad Kuifje de strip Hoempapa. Dat is meteen de start van een ongelooflijke carrière, die een definitieve wending krijgt als beide heren in 1959 het baanbrekende stripblad Pilote lanceren. Daarin verschijnen al vanaf het eerste nummer de avonturen van Asterix en Obelix. De rest is geschiedenis!

Goscinny is een ongemeen boeiende biografie van een man die tragiek maar ook veel humor in zijn leven kende, een leven dat vooral getekend werd door vriendschap en liefde. Pascal Ory is professor aan de Parijse Sorbonne en o.a. verantwoordelijk voor de strippagina’s van Lire.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.