Doorgaan naar inhoud

Geven en nemen [e-Book]

de verborgen dynamiek van succes

Geven en nemen - Adam Grant
e-Book

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Niet beschikbaar

Omschrijving

Tientallen jaren hebben mensen zich gericht op de individuele voorwaarden voor succes: passie, inzet, talent en geluk. Maar in de huidige, snel veranderende wereld is onze kans van slagen steeds meer afhankelijk van hoe we ons verhouden tot anderen. Geven en nemen laat zien wat effectief netwerken, samenwerken, invloed uitoefenen, onderhandelen en leiderschap met elkaar gemeen hebben.

Waarom krijgen sommige mensen zoveel voor elkaar en andere niet? In dit boek komt hoogleraar psychologie Adam Grant tot een even eenvoudige als cruciale conclusie: er zijn mensen die geven, mensen die nemen en mensen die matchen. Nemers proberen zo veel mogelijk te krijgen van anderen, matchers de meesten van ons streven naar een zeker evenwicht, maar gevers zijn die zeldzame mensen die anderen helpen zonder iets terug te verwachten. Opmerkelijk genoeg zijn de mensen die het meeste bereiken geen nemers of matchers, het zijn gevers.

Met een overtuigende combinatie van de laatste onderzoeksresultaten en boeiende persoonlijke verhalen biedt Geven en nemen een revolutionaire benadering van het fenomeen succes en de kracht van geven. Aangezien de meeste mensen geen geboren gevers zijn, legt Grant niet alleen uit waarom gevers winnen, maar onthult hij ook hoe ze dat doen.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Balans
  • ISBN:
    9789460036750
  • Bindwijze:
    EPUB met digitaal watermerk
  • Druk:
    Heruitgave
  • Publicatiedatum:
    Augustus 2013