Doorgaan naar inhoud

Gestaltbenadering, Gestalt in actie

illustratieve teksten van sessies Perls' laatste en helderste werk

Gestaltbenadering, Gestalt in actie - F. Perls, David Grabijn
Paperback
Nieuw vanaf 28,00

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
28,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Fritz Perls, de belangrijkste 'hervinder' van de gestalttherapie, maakte - na vele jaren ervaring en ontwikkeling - een bondig en begrijpelijk overzicht van de uitgangspunten en de toepassingen van zijn visie. Het boek bestaat uit twee delen: Gestaltbenadering en Gestalt in actie. Het is na Perls' dood verschenen en werd bezorgd door Robert S. Spitzer; het tweede deel werd geredigeerd door Richard Bandler.
In Gestaltbenadering beschrijft Perls op onnavolgbare wijze hoe de gestaltbenadering uit observeerbare feiten van het menselijk gedrag ontstaat. De mechanismen van de neurose en de technieken van de therapie worden consequent uiteengezet. De gestalttherapie graaft niet in het zogenoemde onbewuste en ontkent evenmin het bestaan van een authentiek Zelf, maar houdt zich aan wat men in het nú gewaarwordt. Op drie niveaus - denken, spelen en handelen, die op zichzelf een eenheid vormen - richt de mens zich op de wereld volgens het altijd veranderende proces van de vorming en de afsluiting van de Gestalt, wat een noodzakelijk verstoren en herstellen van het lichamelijke, het psychologische en het sociale evenwicht inhoudt.
Gestaltbenadering kan afzonderlijk worden gelezen. Het was echter Perls' bedoeling dat Gestalt in actie een aanzet tot serieuze uitdieping en aanvulling van de theorie van Gestaltbenadering zou worden. Hiertoe selecteerde hij voorbeelden uit zijn eigen therapeutische praktijk. Dit deel laat de lezer getuige zijn van het boeiende, maar moeilijke therapeutische proces in verscheidene groepssessies.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.