Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
De Oorlogsjaren - De Holocaust in beeld -
De Oorlogsjaren - De Holocaust in beeld -

Specificaties

  • ISBN:
    8718754409636
  • Bindwijze:
    DVD's + Boek
  • Genre:
    Geschiedenis

De Oorlogsjaren - De Holocaust in beeld

Boek + 2 DVD's

Beoordeel dit boek als eerste!
DVD's + Boek  Vanaf € 9,95.

Omschrijving

Genocide, Simon Wiesenthal Collection: Vanaf einde jaren twintig van de vorige eeuw wordt de basis gelegd voor de uiteindelijke jodenvervolging. Zodra het Nationaal Socialisme van Adolf Hitler meer grip krijgt op de Duitse samenleving begint er een lange periode van afschuwelijke ellende voor oa de joden en de zigeuners. Aan de hand van persoonlijke verhalen en unieke beelden krijgt de kijker inzicht in de wreedheden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Duidelijk wordt wat Hitler bedoelde met begrippen als de "joodse kwestie" en "final solution".

Unseen Holocaust: Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het voor de wereld pas echt duidelijk tot welke verschrikkingen het Duitse naziregime heeft geleid. De geallieerden ontdekten de vernietigingskampen waar miljoenen mensen op gruwelijke wijze zijn vermoord. Toch waren de gaskamers lang niet het enige massamoordwapen van de nazi's. Al vanaf het begin van de oorlog trokken zogenaamde Einsatzgruppen door bezet Europa om 'ongewenste elementen' uit te schakelen. In de praktijk kwam dit neer op de brute moord op ruim een miljoen onschuldige mensen. Lange tijd was er weinig bekend over de werkwijze van de Einsatzgruppen, tot de Tweede Wereldoorlog deskundige Dr. Jeremy Hicks in de Rusische filmarchieven unieke filmopnames ontdekte die sinds de Tweede Wereldoorlog verborgen lagen. Deze documentaire toont je alle gerestaureerde, authentieke beelden van de grootste en meest afschuwelijke misdaad uit de geschiedenis van de mensheid.

Globus en de Holocaust: Odilo Globocnik beet de gifcapsule kapot kort na zijn gevangenneming en werd begraven in een ongewijd graf aan de oevers van de rivier de Drau. Een stormachtig leven kwam hiermee vroeg ten einde. De relatief jeugdige ‘Globus’, zoals zijn bijnaam was, had een snelle carrière gemaakt in de Oostenrijkse tak van de NSDAP en had het tot Gauleiter van Wenen geschopt. Toen hij wegens machtsmisbruik en zelfverrijking de laan uit moest nam het hoofd van de SS, Heinrich Himmler, hem vaderlijk onder zijn hoede. Het schiep een band en verplichtingen, die ‘Globus’ snel moest inlossen met bloed in het bezette Polen. De loopbaan van deze beul van Lublin is exemplarisch voor het misdadige karakter van de clan rond Himmler en de moordenaars van de Holocaust.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Leuven
Voldoende
€ 19,99 € 9,95
Gent
Voldoende
€ 19,99 € 9,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht