Doorgaan naar inhoud

Omgaan met overweldigende emoties

werkboek Dialectische gedragstherapie

Omgaan met overweldigende emoties - M. MacKay, J. Wood, J. Brantley
Paperback
Nieuw vanaf 25,00

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
25,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Overweldigende emoties kunnen zeer belemmerend zijn voor een prettig en evenwichtig leven. Ze komen vaak plotseling op en met zoveel kracht dat het lijkt alsof je er niets tegen kunt doen. Ze overkomen je. Althans zo voelt het.

Omgaan met overweldigende emoties biedt dé manier om dit soort gevoelens te lijf te gaan. Met behulp van eenvoudige oefeningen, handige checklists en praktische werkbladen leer je vier zeer effectieve technieken om heftige gevoelens te herkennen en ermee om te gaan: frustratietolerantie, mindfulness, emotieregulatie en interpersoonlijke effectiviteit.

Deze baanbrekende technieken zijn gebaseerd op de Dialectische gedragstherapie (DGt), een bewezen succesvolle manier om met overweldigende emoties en frustratie om te gaan.

De kracht van Omgaan met overweldigende emoties is dat de vele oefeningen en werkbladen je handvatten bieden om daadwerkelijk en blijvend anders om te gaan met stress, zorgen en verdriet. Niet alleen nu, maar ook maanden en jaren later nog.

Een helder en praktisch werkboek om stapsgewijs mee aan de slag te gaan:
-Leer hoe je heftige emoties kan zien aankomen
-Begrijp je emoties beter en leer hoe je ermee om kunt gaan
-Train jezelf in mindfulness
-Vergroot je interpersoonlijke effectiviteit
-Leer hoe je frustratie en stress kunt accepteren
- Zeer bruikbaar om vaardigheden dialectische gedragstherapie te leren

MATTHEW MCKAY is hoogleraar aan het Wright Institute in Berkeley. Hij is (co)auteur van diverse bestsellers. In totaal zijn er meer dan 2 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.
JEFFREY C. WOOD is gespecialiseerd in zowel cognitieve gedragstherapie van depressie, angst en trauma als in het trainen van assertiviteit.
JEFFREY BRANTLEY is verbonden aan de Duke Department of Psychiatry en directeur van het Mindfulness-Based Stress Reduction Program aan Duke University.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.