Doorgaan naar inhoud

Laatste brief Willem Elsschot en ongepubliceerd filmscenario Hugo Claus op Internationale Mechelse Antiquarenbeurs


1 December 2016

“Met mij gaat het zo, zo. Maar ik ben dan toch weer thuis”, schrijft Willem Elsschot op 30 mei 1960, een dag voor zijn overlijden, aan zijn uitgever Bob van Kampen. Samen met het handschrift van ‘Portret van een man’, een onuitgegeven filmscenario van Hugo Claus, is Elsschots briefje één van de topstukken die wij aanbieden op de 25ste Internationale Antiquarenbeurs Mechelen vanaf vrijdag 9 tot en met zondag 11 december.



Samen met een vijftigtal collega’s, ook uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland, biedt ons  antiquariaat er een selectie bijzondere antiquarische en moderne boeken en handschriften te koop aan. 30 jaar Antiquariaat De Slegte op de Wapper in Antwerpen vieren wij met een nieuwe catalogus, nummer 46 alweer, waarin behalve van Elsschot en Claus ook originele handschriften en typoscripten van Felix Timmermans, Boudewijn Büch en Patrick Conrad te vinden zijn. Bovendien hebben we aandacht voor 18de en 19de eeuwse reisverhalen en een selectie uiterst zeldzame Avant garde uitgaven van o.a. Jozef Peeters, Karel Maes, Seuphor en natuurlijk Paul van Ostaijen. Ook de talloze opdrachtexemplaren uit de bibliotheek van Jos Vandeloo verdienen de aandacht van de verzamelaar. Of verkiest u originele pentekeningen van Anton Pieck voor Timmersmans Pallieter?

Bekijk de uitzending op RTV


Catalogus 46 verschijnt op 9 december. Een papieren exemplaar is beschikbaar tijdens de antiquarenbeurs of te verkrijgen in onze winkel Wapper 5 – 2000 Antwerpen. Download hier de digitale catalogus

Wij verwelkomen u graag op stand 23B.
Meer informatie m.bt. de 25ste Internationale Antiquarenbeurs: http://www.antiquarenbeurs-mechelen.com/
Een gratis entreebewijs kan u hier reserveren http://www.antiquarenbeurs-mechelen.com/gratistoegang.php
Plan uw route