Doorgaan naar inhoud

Geliefd en gevaarlijk

het aangrijpende verhaal van Loubna Abidar

Geliefd en gevaarlijk - Marion van Renterghem
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

'In de hamman heeft het lichaam geen geheimen. Ik ben er helemaal naakt met mijn littekens. Mijn littekens zijn een open boek, een boek met pijnlijke klappen, een boek van mijn persoonlijke geschiedenis. Ik heb verschillende soorten littekens van alle mogelijke verwondingen die mij zijn aangedaan. Maar van alle littekens is er één, het meest pijnlijke, niet te zien. Eén dat zoveel meisjes in de Arabische moslimwereld dragen, waar mannen eisen dat hun vrouw bij het huwelijk maagd is. Van hen, maar ook van de vaders van de bruiden, een uiterst hypocriete eis.'

Geliefd en gevaarlijk vertelt het aangrijpende levensverhaal van de Marokkaanse actrice Loubna Abidar die meer wilde: dansen, acteren, maar ook ondernemen. Met hulp van haar moeder en veel strijd wist ze te realiseren wat ze jaren ambieerde. Maar voor haar omgeving bleef ze gevaarlijk.

Loubna Abidar heeft zich gedurende haar hele leven moeten ontworstelen aan de veelal gewelddadige mannen in haar leven. Ook haar rol in de film Much Loved leidde tot een confrontatie. De film werd in Marokko verboden en Abidar ontvluchtte haar land nadat zij op straat in elkaar was geslagen.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.