Doorgaan naar inhoud

Geheimen van de Maasai + DVD

inwijding in een verdwijnende cultuur

Geheimen van de Maasai + DVD - T. van der Lee, J. Groenendijk
Paperback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
11,50
i
zonder DVD
Leuven (België)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
10,00
i
zonder DVD,
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De Maasai zijn een van de bekendste, maar ook geheimzinnigste volkeren van Afrika. Zij zijn hardnekkig blijven vasthouden aan hun oude, nomadische gebruiken en rituelen, terwijl om hen heen de westerse wereld oprukte. Nu dreigt hun cultuur ten onder te gaan.

Om die reden vroeg Mokombo, de spirituele leider van de Maasai, Jan Dries Groenendijk om de taak van 'officieel filmer' van zijn volk op zich te nemen. Inmiddels heeft Groenendijk een grote hoeveelheid geheime rituelen en ceremonies vastgelegd die nooit eerder zijn gezien, laat staan gefilmd, door buitenstaanders. Ton van der Lee vergezelde hem op zijn langdurige expeditie en doet in dit unieke boek van binnenuit verslag van cultuur, tradities en rituelen van de Maasai.

Juist vanwege hun opmerkelijke culturele erfgoed willen de Maasai recht doen gelden op een eigen plaats in het moderne Kenia en Tanzania. Een centrale rol daarin speelt eenheilig bos, dat de Keniase overheid toeristisch wil gaan exploiteren. Het bos is voor de Maasai echter een belangrijke ceremoniÙle plaats, die bovendien de grootste biodiversiteit van Oost-Afrika herbergt. Ook tot dit bos, verboden terrein voor niet-Maasai, kregen Groenendijk en Van der Lee toegang. Geheimen van de Maasai is daarmee niet alleen het verhaal van een oeroude cultuur, het heeft ook een ecologische dimensie, en gaat in op de mogelijkheden van verantwoord toerisme in Afrika.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.