Doorgaan naar inhoud

Franklin Roosevelt Wereldleider in oorlog en vrede

Biografie

Franklin Roosevelt Wereldleider in oorlog en vrede - Ingrid Baraitre
Paperback
Tweedehands vanaf 9,50

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,50
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
9,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Franklin D. Roosevelt, de 32-ste president van de Verenigde Staten werd vier keer verkozen en was daarmee de langst regerende president van Amerika. Zijn charismatische persoonlijkheid en verrassende ideeën zorgden ervoor dat hij ook een van de meest toonaangevende presidenten werd.

Zo loodste hij zijn land in de jaren dertig door de economische crisis met de ‘New Deal’, een programma dat generaties lang het politieke en economische landschap zou bepalen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeide hij naast Winston Churchill uit tot de bezieler van de vrijheid en democratie. Hij leerde Amerika, dat sterk gesteld was op de eigen positie, de verantwoordelijkheden van internationaal leiderschap. Als politieke erfenis liet hij een nieuwe internationale structuur na: de Verenigde Naties. Zijn visie leeft op die manier nog steeds verder in de wereld van vandaag.

INGRID BARAITRE is historica en auteur. In dit boek beschrijft ze het leven van de man die aan de oorsprong lag van het moderne Amerika. Op basis van toespraken, brieven en getuigenissen schetst ze een getrouw beeld van zijn levensloop, werk en gedachtegoed.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.