Doorgaan naar inhoud

Emotioneel bewustzijn

over het bereiken van psychologisch evenwicht en compassie

Emotioneel bewustzijn - Dalai Lama, P. Ekman
Paperback
Tweedehands vanaf 11,00

Koop Tweedehands

Mechelen (België)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
11,00
i
Leesvouwen
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Wat zegt de wetenschap over het effect van Mindfulness? Kan het Boeddhisme leren van wetenschappelijk onderzoek naar mediteren? Kun je compassie voelen voor iemand die jou haat?

Tijdens hun eerste ontmoeting sloeg een vonk over tussen de Dalai Lama, een van 's werelds meest gerespecteerde spirituele leiders, en de psycholoog Paul Ekman, die baanbrekend wetenschappelijk onderzoek heeft verricht op het gebied van emoties. Zij hebben hun gesprek in meerdere sessies voortgezet en een vergelijk gemaakt tussen de boeddhistische en wetenschappelijke manieren van denken over emoties, en de aard en kwaliteit van onze emotionele levens.

Dit boek is de weerslag van deze unieke serie conversaties over de kernkwesties van de emotionele ervaring. De lezer voelt zich aanwezig bij deze gesprekken en hoort uit de eerste hand de inzichten van twee grote tradities en twee grote denkers.

De gesprekken zijn afwisselend amusant, uitdagend, eye-opening en roerend, en worden afgewisseld met uitleg over emotie-onderzoek en lessen uit het Boeddhisme. Hiermee neemt dit boek je mee op een informatieve reis rond emoties.

Tenzin Gyatzo, de veertiende Dalai Lama, onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede, is de wereldlijke en spirituele leider van het Tibetaanse volk. Hij schreef, onder vele andere boeken, De kunst van het geluk, is hoofd van de Tibetaanse regering in ballingschap en resideert in Dharamsala, India.

Paul Ekman, 's werelds meest vooraanstaande expert op het gebied van emoties en gelaatsuitdrukkingen, is emeritus hoogleraar van de University of California Medical School in San Francisco. Hij schreef veertien boeken, waaronder Gegrepen door emoties en De leugen ontmaskerd, en woont in Californië.




Recensies

Gemiddelde waardering

5 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.