Doorgaan naar inhoud

Emmanuel Macron

de wonderbaarlijke opkomst van een jonge politicus

Emmanuel Macron - Anne Fulda
Paperback
Tweedehands vanaf 12,50

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Begin 2017 keek heel Europa met verbazing naar de snelle opkomst en verkiezing van de 39-jarige Emmanuel Macron en zijn En Marche! Wie is deze ex-bankier die op 7 mei werd verkozen als de nieuwe Franse president? Gaat hij zijn beloften aan zijn land en aan Europa waarmaken?

In 2006 werd Macron lid van de Parti Socialiste. Maar bij de parlementsverkiezingen van 2007 kreeg hij geen steun van die partij voor een zetel in zijn geboortestreek Picardië. Daarom ging Macron werken voor de Franse zakenbank Rothschild, waar hij fortuin maakte. Tijdens de campagne voor de linkse voorverkiezingen van 2011 steunde hij de kandidatuur van François Hollande. Hij werd een van diens economische adviseurs en later minister van Economische Zaken. In augustus 2016 nam hij ontslag als minister om zich kandidaat te stellen voor de presidentsverkiezingen. Buiten de gevestigde partijen om bouwde hij zijn eigen beweging op: En Marche!

Anne Fulda biedt in dit boek een intiem en uniek portret van deze atypische Don Juan, met zijn wil om te veroveren en te behagen. Al vanaf zijn kindertijd werd Emmanuel Macron als een soort Petit Prince met Harry Potter-looks altijd beschouwd als de beste. Steeds weer werd hij door anderen, waaronder zijn meerderen, bewonderd en aangemoedigd. Vaak was hij in intellectuele zin hun meerdere. En natuurlijk was er ook de steun van zijn echtgenote Brigitte. Hun relatie is niet uniek vanwege het grote leeftijdsverschil, maar vanwege het feit dat zij de enige vrouw is die hij liefheeft sinds zijn zestiende. En nu is er dan ook de steun van de Franse bevolking, die hij als president met dezelfde vastberadenheid wil verleiden door ook haar de liefde te verklaren.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.