Doorgaan naar inhoud

Doorzien

beter leven en leidinggeven met je eigen manier van kijken

Doorzien - Agnes Siegerink
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Ieder mens heeft een 'individueelste' manier van kijken. Dit doorzien is verbonden aan wie jij bent, jouw kern. Door opvoeding en onderwijs raakt dit ondergesneeuwd. Mensen maken hooguit onbewust gebruik van hun eigen 'doorzien'. Terwijl je, door bewust aan te sturen vanuit je doorzien, de krachtigste sleutel hebt om bij te dragen. Als je vanuit je eigen manier van kijken bijdraagt heb je een impact die authentiek en wezenlijk is in je werk, je gezin of waar dan ook. Om dat verschil in te kunnen maken moet jij je eigen doorzien eerst weer ontdekken. Dit boek is een gids bij alle stappen die je daarin tegenkomt.

Hoe je contact maakt met je eigen doorzien. Hoe je kunt stoppen met het bagatelliseren van je grote bijdrage en die van anderen kunt herkennen. Hoe je plezier krijgt in het overdragen van je wezenlijke kijk op zaken. Maar vooral hoe je levendig wordt als je uit het onderdrukkende van het gemiddelde stapt. Iedereen kan zijn doorzien 'aanzetten' op de belangrijkste items in het leven.

Doorzien helpt je om helder vast te stellen welke resultaten je kunt halen, samen met anderen. Het helpt om tot de grootst mogelijke samenwerking te komen. En doorzien leert je hoe je onderstromen van macht en onmacht versterkend kunt ombuigen naar grotere resultaten.

Hoewel de inzichten zijn opgedaan in de praktijk van organisaties zijn de inzichten te belangrijk om het gebruik daartoe te beperken. Veel voorbeelden in het boek gaan ook over onderwijs en het persoonlijke leven. In iedere setting is het belangrijk dat mensen vanuit hun eigen kern met het beste van zichzelf bijdragen.


Agnes Siegerink (1956) is een ervaren managementadviseur en trainer. Zij werkte voor opdrachtgevers als het Ministerie van Financiën, de Koninklijke Academie van Wetenschappen, Universiteit Nyenrode en de Rabobank. In haar eerste boek Uniting Talent gaf zij inzicht in de verschillen tussen mensen en hoe je kunt samenwerken. In dit nieuwe boek brengt zij de lezer nog een stap verder en deelt zij de essentie van haar ervaring en onderzoek met het ontwikkelen van organisaties, teams en individuele managers.

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/doorzien


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.