Doorgaan naar inhoud

De zwerftochten van Aeneas

De zwerftochten van Aeneas - P. Biegel
Gekartonneerd
Tweedehands vanaf 12,50

Koop Tweedehands

Amsterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
12,50
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
20,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Nadat Paul Biegel een jaar lang had gewerkt aan een bewerking van het nationale epos van Rome: de Aeneïs, was Fiel van der Veen nog eens anderhalf jaar bezig met het ontwerpen van de illustraties en de complete vormgeving van het boek.
Maar voorjaar 1998 was het eindelijk zo ver: De zwerftochten van Aeneas, met daarin alle twaalf delen van de Aeneïs, was klaar!

Biegel verwierf eerder faam als herverteller van de Reinaart-allegorie, de Brandaan-mythe Anderland en de Ilias van Homeros. In De zwerftochten van Aeneas heeft hij geprobeerd de lijn en de poëzie van Vergilius' verhaal naar de maatstaven van heden in leesbaar Nederlands proza weer te geven, met weglating van opsommingen en omschrijvingen die bij de twintigste-eeuwse lezer geen weerklank meer vinden.

Fiel van der Veen, graficus en illustrator, heeft met gebruikmaking van alle mogelijkheden van het moderne digitale tijdperk, zorggedragen voor een opzienbarende vormgeving. De bijna 70 full colour illustraties uit het boek zijn reeds bekroond met de Jaarprijs van de Nederlandse Vereniging van Illustratoren/NIC.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.