Doorgaan naar inhoud

De Zwarte Zwaan

de impact van het hoogst onwaarschijnlijke

De Zwarte Zwaan - Nassim Nicholas Taleb
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Ze zijn onvoorspelbaar, ze hebben een gigantische impact … en achteraf proberen we ze aannemelijk en voorspelbaar te maken. Zwarte Zwanen zijn toevallige gebeurtenissen die ons leven bepalen, van bestsellers tot wereldrampen. Harry Potter was een Zwarte Zwaan, het internet was er een, en 11 september ook.

Waarom herkennen we Zwarte Zwanen pas achteraf? Omdat de mens details ziet, en geen algemeenheden. We richten ons op wat we al weten en vergeten keer op keer stil te staan bij wat we niet weten.

In deze spannende internationale bestseller verklaart Nassim Nicholas Taleb alles wat we weten over wat we niet weten. Hij biedt verrassend eenvoudig inzicht in hoe je voordeel kunt behalen met Zwarte Zwanen. De Zwarte Zwaan zal de manier waarop je naar de wereld kijkt veranderen. Het leert voorspellingen en advies te relativeren (en vaak te negeren), kritisch te denken en klaar te staan om snel te handelen.

‘Prachtig boek.’ – Het Financieele Dagblad
‘Een diepgaand intelligent en provocerend boek.’ – The Economist

Na een carrière op Wall Street als succesvol handelaar, doet Nassim Nicholas Taleb het nu rustiger aan als filosoof, essayist, voorspeller van de kredietcrisis en distinguished professor aan de Universiteit van New York. Van hem verschenen tevens bij Nieuwezijds Over robuustheid – Nadere filosofische en empirische bespiegelingen over De Zwarte Zwaan, en Misleid door toeval.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.