Doorgaan naar inhoud

De weg van de minste weerstand

over de kunst van het creeren

De weg van de minste weerstand - R. Fritz
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Creativiteit wordt door de meeste mensen gezien als een apart levensgebied, dat vooral te maken heeft met kunst en cultuur. De auteur, van huis uit musicus, stelt dat de principes die ten grondslag liggen aan het creatieve proces, eigenlijk op onze hele leven kunnen worden toegepast. Zo kunnen we niet alleen schilderen, beeldhouwen of een boek schrijven, maar we kunnen vanuit de zelfde creatieve grondhouding ons bestaan vormgeven.

Ons leven volgt de weg van de minste weerstand. Net als water dat het reliëf in het landschap volgt, verloopt ons leven meestal volgens bepaalde (ingesleten) structuren, die gebaseerd zijn op, vaak onbewuste, fundamentele keuzen. We reageren heel vaak vanuit een reactief-responsieve grondhouding. Willen we nieuwe structuren aanbrengen, dan zullen we (andere) fundamentele keuzen moeten maken.

Op heldere wijze analyseert de auteur het keuzeproces en geeft aan hoe we ervoor kunnen kiezen de creatieve factor in ons eigen leven te worden. Wie eenmaal bewust de scheppende en beslissende factor in zijn eigen leven is, zal dat leven zien veranderen, zo leert de ervaring. Er dienen zich meer mogelijkheden aan, de ene uitdaging levert de andere op, het zelfvertrouwen groeit en het blijkt makkelijker om eerlijk tegenover onszelf en anderen te staan. Hoe werkt de scheppende kracht? Hoe ziet dat creatieve proces eruit? Hoe veranderen we onze patronen? Hoe kunnen we komen tot andere fundamentele keuzen? Hoe kunnen we dat wat wij willen? realiseren? Daarover gaat het boek.

De principes en ideeën die Fritz aanreikt, zijn uniek en voor een deel herkenbaar omdat we ze onbewust al in ons leven toepassen. Ze kunnen ons helpen het leven en de ervaringen te scheppen die we willen en onze geest tot volle expressie te brengen.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    VBK Media
  • ISBN:
    9789020260052
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    277
  • Druk:
    2e
  • Publicatiedatum:
    Januari 1998
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.