Doorgaan naar inhoud

De wandelaar als pelgrim

Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving


De wandelaar als pelgrim bevat een reeks gesprekken met wandelaars die vanuit verschillende vertrekpunten - waaronder de Jacobuskerk in het Groningse Uithuizen - naar Santiago de Compostela zijn vertrokken. De interviews worden afgewisseld met onderhoudende hoofdstukken over interessante boeken die over de reis naar Santiago zijn geschreven, en een prikkelend verslag van Zwiers eigen pelgrimstocht over het Groningse deel van het Jacobspad.

Voor veel wandelaars is het maken van een eigen pelgrimage naar Santiago de Compostela een lang gekoesterde wens. De wandelaar als pelgrim gaat over de voorbereidingen, de ontberingen, de overdenkingen, maar vooral ook over de vervulling van die wens. Niet voor niets begint de Tocht om de Noord zijn tiende editie in Uithuizen. Bovendien laat het wandelfestival de gedroomde tocht voor een kleine groep wandelaars ook echt uitkomen, want de laatste etappes naar Santiago zullen daadwerkelijk worden afgelegd.
In De wandelaar als pelgrim komen de routes naar dit afgelegen bedevaartsoord, de passie, de verhalen en de dromen aan bod. Kortom, dit boek gaat over u!

Gerrit Jan Zwier is zowel de auteur van reisboeken over noordelijke landen (Altijd Noorwegen en het recente Er gaat niets boven Zweden), als van wandelboeken over Noord-Nederland, zoals Wandelen is stilstaan bij de dingen en Wandelgeluk.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.