Doorgaan naar inhoud

De vraag centraal, werkt dat?

praktijkboek vraaggerichte en vraaggesstuurde zorg voor hulpverleners

De vraag centraal, werkt dat? - G. Verbeek
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

'Vraaggerichte zorg? Natuurlijk willen we dat in mijn team. Maar om beter aan de individuele vraag van cliënten te voldoen, moet je de zorg anders organiseren en beter afspreken met elkaar. Daarvoor heb ik voorbeelden, ideeën en praktische tips nodig. Liefst nog iets dat werkt voor onze eigen doelgroep.' (ziekenverzorgende)
Dit boek is geschreven voor zorgverleners die vraaggerichte en vraaggestuurde zorg als uitdaging zien. Voor hen die er ook echt in de praktijk werk van willen maken samen met hun cliënten en leidinggevenden.
De vraag centraal, werkt dat? bevat theorie, maar vooral veel voorbeelden en praktische oefeningen waarmee zorgverleners zelf aan de slag kunnen gaan. De voorbeelden komen uit het dagelijkse werk van verpleegkundigen, verzorgenden, casemanagers, maatschappelijk werkers en hulpverleners van mensen met een verstandelijke, geestelijke of lichamelijke handicap.
In deze tweede, herziene druk zijn actuele visies en nieuwe methodieken zoals het werken met een leefplan verwerkt.
De vraag centraal, werkt dat? is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de care-sector. Denk daarbij aan de psychiatrie, de thuiszorg, de ouderenzorg en de zorg voor mensen met een handicap. Ook voor onderwijsdoelen heeft deze publicatie zijn waarde. Het boek is te gebruiken binnen beroepsopleidingen in de zorg, op vervolgopleidingen en kan onderdeel zijn van bij- en nascholingsprogramma's.
Voor de doelgroep hoger management is er de eerder uitgebrachte titel De cliënt centraal, wat nu? Management van vraaggerichte en vraaggestuurde zorg. Speciaal voor leidinggevenden en staffunctionarissen is er het boek De cliënt centraal, hoe doen we dat? Coaching van vraaggerichte en vraaggestuurde zorg. De drie boeken kunnen goed naast elkaar in één organisatie worden gebruikt. Voor elk werkniveau is er een publicatie op maat.
Drs. Gabriëlle Verbeek MBA heeft als zorgverlener gewerkt in de ouderenzorg, thuiszorg, GGZ en gehandicaptenzorg. Zij is directeur en senioradviseur van Artemea, bureau voor vraagsturing en innovatie in de zorg, dat ook trainingen op dit gebied organiseert.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.