Doorgaan naar inhoud

De Romeinen in Belgie

31 v. C. - 476 n. C.

De Romeinen in Belgie - R. Nouwen
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De Romeinen in Belgi r>[31 v.C.- 476 n.C.]
Rome z u de leider van de wereld worden. Een soort Amerika avant-la-lettre... En het land tussen Noordzeekust en Moezel z u een Romeinse provincie worden... Maar de dappere bevolking van Galli af zich niet zomaar prijs. Hoe heeft Rome dan toch vijf eeuwen lang zo fundamenteel kunnen ingrijpen in het leven van elke dag?
Onder impuls van de visionaire keizer Augustus drukten de Ro meinen een indringende stempel op het land. Ze tekenden een uitgestrekt wegennet uit en organiseerden een sterk bestuur, onder het oog van het leger. Ze stichtten bloeiende steden en nederzettingen, zoals Tongeren, de oudste stad van Belgi br>Luxueuze villa's met vloerverwarming, muurschilderingen, moza en en baden leidden tot nieuwe elegantie en wooncomfort. Ge orteerde groenten, vruchten, sauzen en wijnen kwamen op tafel. Latijn werd de voertaal van de lokale elite. Theateropvoeringen, wedrennen en gladiatorenkampen deden hun intre-de. We zien de geboorte van een nieuwe cultuur, een nieuwe mentaliteit ook. Gallia Belgica was compleet geromaniseerd.
Historicus Robert Nouwen baseerde deze geschiedenis van de Gallo-Romeinen op literaire bronnen, archeologische ontdekkingen en op honderden inscripties: puzzelstukken die hij tot een coherent beeld samenbracht. Een succesverhaal! Bij Davidsfonds/Leuven publiceerde hij eerder Caesar in Gallie




Recensies

Gemiddelde waardering

3 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.