Doorgaan naar inhoud

De ravenmeester

Mijn leven met de raven van de Tower of London

De ravenmeester - Christopher Skaife
Hardcover
Tweedehands vanaf 9,50

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
9,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Voordeelboek

Amsterdam
2 st.
24,99  9,99
Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De raven van de Tower of London mogen nooit verdwijnen

Een van de vele legendes over de raven zegt dat als er niet minstens zes raven binnen de Tower wonen, de Tower én de monarchie zullen vallen. Maar raven zijn intelligente vogels, die zich niet laten niet dwingen. Ze moeten het zo prettig hebben, dat ze wíllen blijven.
Christopher Skaife is een van de 37 Yeoman Warders van de Tower of London. Hij is als enige de Ravenmaster. Het is zijn taak om te zorgen dat de raven het naar hun zin hebben, en dat is een dagtaak. Ze worden gevoed met noten, bessen, muizen, ratten, kippen en in bloed gedrenkte biscuitjes. Skaife aait ze over hun snavel, krabbelt ze in hun nekveren en praat met ze. Iedere avond fluit hij een speciale melodie die de raven zegt dat het bedtijd is. Ze vliegen naar de ruime kooien waarin ze de nacht doorbrengen, beschermd tegen roofdieren zoals vossen.
De ravenmeester getuigt van de innige en inspirerende vriendschap tussen de raven en hun meester. Skaife vertelt over het gedrag van de vogels, de pikorde, hun kuren en de trucjes die ze met je uithalen. Het resultaat is een meeslepend verhaal dat je zal verrassen en betoveren, en dat laat zien wie de echte bewakers zijn van de Tower.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.