Doorgaan naar inhoud

De Oudheid

Grieken en Romeinen in de context van de wereldgeschiedenis

De Oudheid - F.G. Naerebout, H.W. Singor
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In dit handboek over de oudheid wordt de geschiedenis van de Griekse en Romeinse wereld op een nieuwe wijze gepresenteerd: ingebed in naar tijd en ruimte uitgebreide kaders – chronologisch van de vroege prehistorie tot ver in de Middeleeuwen en geografisch over het hele gebied van Europa, Azië en Noord-Afrika.

Binnen deze kaders ligt de nadruk steeds op de Grieks-Romeinse wereld van de periode 1000 v.C. tot 500 n.C. Die periode wordt in vier naar opzet gelijkwaardige delen gesplitst, waarbij telkens de hele antieke wereld de revue passeert. Deze delen zijn: de archaïsche tijd, de klassieke tijd, de hellenistische tijd en de tijd van het Romeinse keizerrijk. Elk deel begint met een overzicht van staten en culturen in heel Eurazië in de betreffende periode.

Verder nemen in dit boek de maatschappelijke structuren en dwarsverbanden en de sociaalwetenschappelijke en culturele aspecten een minstens zo grote plaats in als de historische gebeurtenissen.

'De Oudheid' is bestemd voor studenten én voor belangstellenden in de geschiedenis, kunstgeschiedenis, klassieke talen en archeologie, als een overzichtswerk van de Grieks-Romeinse cultuur en geschiedenis.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.