Doorgaan naar inhoud

De mens, een handleiding [e-Book]

De mens, een handleiding - Ruby Wax
e-Book
Nieuw vanaf 12,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
12,99
Download direct dit e-book

Omschrijving

Upgrade je brein met Ruby Wax.

Wat krijg je als je een monnik, een neurowetenschapper en comédienne Ruby Wax bij elkaar zet? Dit is niet het begin van een grap maar de basis van een fascinerend, intrigerend en informatief boek over hoe wij als mensen in elkaar steken.

'Het heeft ons vier miljard jaar gekost om te worden wie we zijn, totaal briljant,' aldus Ruby Wax, 'En toch zijn we emotioneel achtergebleven.’ We denken de hele dag door maar veel van onze gedachtes zijn negatief, we voelen ons geïsoleerd terwijl we continu met elkaar in verbinding staan met sociale media en we leven zo snel dat onze genen ons niet bij kunnen benen. Daarom dit boek: 'de enige gids die je nodig hebt om je geest net zo vaak te upgraden als je iPhone.'

Samen met neurowetenschapper Ashish Ranpura en boeddhistische monnik Gelong Thubten onderzoekt Wax ons als soort in de thema's evolutie, gedachtes, emoties, het lichaam, verslavingen, relaties, seks, kinderen en de toekomst. Sommige dingen zijn evolutionair bepaald (en dus niet onze schuld) en andere dingen kunnen we beter leren begrijpen.
Natuurlijk is dit boek doorspekt met de humor van Ruby Wax en staan er mindfulnessoefeningen in, want zoals Ruby zelf zegt: Mindfulness rules.

Ruby Wax is comédienne en bestsellerauteur. Zij schreef eerder de bestsellers Tem je geest en de mindfulnessgids Frazzled en behaalde haar master in Cognitieve gedragstherapie aan de Universiteit van Oxford. Ook gaf ze wereldwijd presentaties over depressie en mindfulness, onder anderen tijdens TEDGlobal, en heeft ze een platform opgezet voor mensen met depressie en andere geestesziektes.

'Ruby Wax zal je laten lachen en laat zien hoe je jezelf kan helen en je leven kan transformeren.' Jon Kabat-Zinn

'Diepgang, kennisoverdracht en humor.' Susan Smit

'Ruby Wax is een geweldige vrouw; slim, grappig en fascinerend.' Hans Teeuwen

'Nuchter en vol humor legt Wax uit waarom we soms gek worden van piekeren en hoe we deze gedachtestroom kunnen temmen.' Marian Mudder

'Een fantastisch boek: leesbaar, inspirerend en intrigerend.' Stephen Fry