Doorgaan naar inhoud

De medische I Ching

Het raadplegen van de I Ching bij gezondheidsproblemen en de alomvattende betekenis van Yin en Yang voor de medische praktijk

De medische I Ching - M. Shima, P.H. Geurink
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De I Ching, de zesduizend jaar oude kern van de Chinese filosofie, heeft bewezen een betrouwbare voorspellingsmethode te zijn en wordt dan ook terecht als een orakel gebruikt voor elk denkbaar probleem. Ondanks dat gezondheid en welzijn voor ieder mens essentieel zijn, en ondanks dat de I Ching in het oosten al duizenden jaren voor medische vragen geraadpleegd wordt, bestaat er nauwelijks literatuur over de medische toepassing van dit wijsheid- en waarzegboek.

Dr. Shima's De Medische I Ching vult deze leemte op en laat zien hoe de I Ching moet worden toegepast bij de beoefening van de Chinese geneeskunde in de medische praktijk. Dat de I Ching de essentie van de Chinese geneeskunde bevat, vindt zijn oorsprong in het feit dat de I Ching de klassieke bron is van de begrippen Yin en Yang, op welke concepten theorie, diagnostiek en beoefening van de Chinese geneeskunde gebaseerd zijn. Zonder terug te gaan naar de bron van deze twee begrippen, kan men de omvang en diepgang van de uitgebreide Chinese medische wijsheid noch begrijpen, noch naar waarde schatten.

Kennis van de I Ching blijkt onontbeerlijk bij het opsporen van ziekteoorzaken, het stellen van prognoses en het verlenen van behandelings-adviezen. Dr. Shima's De Medische I Ching is niet alleen het eerste westerse boek waarin deze waarheid door middel van medische interpretatie van de 64 hexagrammen en door uitleg van vele klassieke I Ching praktijkgevallen wordt aangetoond, het is tegelijkertijd door zijn eenvoud een zeer bruikbare gids voor allen die medische informatie nodig hebben om gezondheidsproblemen op te lessen.




Recensies

Gemiddelde waardering

2 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.