Doorgaan naar inhoud

De link in veiligheidszorg

managementbeginselen voor onderzoek, opsporing en rechtshandhaving

De link in veiligheidszorg - G. Blonk
Hardback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In De link in veiligheidszorg gaat Gerard Blonk in op vele onderwerpen op het brede terrein van de aansturing van veiligheidszorg en opsporing. Daarbij pleit hij - binnen het concept van de Informatiegestuurde Veiligheidszorg - voor een werkwijze, die aanzienlijk veel verder gaat dan het incidentmatig afhandelen van strafbare feiten alleen. Door onder meer stelselmatig aandacht te schenken aan de zich feitelijk voordoende onveiligheid en criminaliteit verschaft de hedendaagse veiligheidsmanager zich een andere kijk op vraagstukken en mogelijkheden op zijn vakgebied. Zeker als daar oorzaken en gevolgen van criminaliteit bij betrokken worden. Vanwege de grote impact van zijn beslissingen en het belang van een zorgvuldig informatiebeheer wordt van de leidinggevende gevergd aan meerdere onderwerpen gelijktijdig aandacht te schenken. Ook een consistente opstelling van de eigen organisatie is daarbij van groot belang. Het management in zijn geheel moet met één mond spreken! Maar hoe doe je dat? Zowel bij het keuzeproces ten aanzien van het grote werkaanbod (de Wat-vraag) als bij een professionele aansturing van de uitvoering daarvan (de Hoe-vraag) zijn daardoor meerdere thema's van groot belang. De dagelijkse praktijk toont regelmatig aan waartoe daarbij gemaakte vergissingen kunnen leiden! Vanuit een meer procesmarige en op informatiebeheer gebaseerde werkwijze wordt in dit boek een veelheid aan thema's in hun onderlinge samenhang besproken. Taken, verantwoordelijkheden en processen staan daarbij centraal. Zeer veel onderwerpen, variërend van onder meer marktonderzoek, resultaatgerichte sturing, handhavingsmodaliteiten, informatiebeheer tot ketengerichte samenwerking krijgen specifieke aandacht. Leiderschap, communicatie en het management van het operationeel en tactisch opsporingsproces nemen daarbij een bijzondere plaats in.
Met deze derde, geheel gewijzigde druk heeft De link in veiliflheidszoig zich ontwikkeld tot een veelomvattend en uniek studie- en naslagwerk, waarin hedendaagse opvattingen, technieken en werkvormen voor veiligheidszorg en criminaliteitsbeheersing in een toonaangevend totaal-model bijeen zijn gebracht. Diverse voorbeelden illustreren de praktische relevantie van de hier behandelde benaderingswijze die in de praktijk zijn praktische meerwaarde inmiddels bewezen heeft. Vanwege zijn compleetheid vormt dit boek een must voor iedere strategische, tactische of operationele leidinggevende die, vanuit welke discipline dan ook, met private en publieke veiligheidsvraagstukken te maken heeft. Of hij nu leidinggevende is bij de politie of een bijzondere opsporingsdienst, officier van justifie of bestuurder. Of hij nou werkzaam is bij de overheid of in het bedrijfsleven.
Gerard Blonk was vele jaren werkzaam als politieofficier, onderwijsmanager, rechter-plaats-vervanger, directeur van een opleidingsinstituut en officier van justifie. Al enige jaren is hij zelfstandig gevestigd als forensisch consultant, in welke rol hij als ervaringsdeskundige trainingen verzorgt en organisaties adviseert.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Sdu Uitgevers
  • ISBN:
    9789035241046
  • Bindwijze:
    Hardback
  • Afmetingen:
    18,0 x 24,9 x 4,3 cm
  • Gewicht:
    1293 gram
  • Aantal Pagina's:
    693
  • Druk:
    3
  • Publicatiedatum:
    Juli 2007
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.