Doorgaan naar inhoud

De legende en de heldhaftige, vrolijke en roemruchte avonturen van Ulenspiegel en van Lamme Goedzak in Vlaenderlandt en elders

De legende en de heldhaftige, vrolijke en roemruchte avonturen van Ulenspiegel en van Lamme Goedzak in Vlaenderlandt en elders - Charles de Coster, Chris van de Poel
Gekartonneerd met linnen rug
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De Legende van Uilenspiegel verhaalt de lotgevallen van Thyl, Nele en Lamme Goedzak. Charles De Coster situeert zijn werk in de zestiende eeuw en laat Uilenspiegel zich ontpoppen tot de vrijheidsheld die zich verzet tegen de Spaanse bezetter en de Inquisitie. De door Uilenspiegel belichaamde ideeën van vrijheid en ontvoogding , zijn geloof in de vooruitgang en de mogelijkheid tot lotsverbetering voor de mens weerspiegelen onmiskenbaar De Costers politieke en maatschappelijke visie op het jonge België van de negentiende eeuw. De Coster ontleent een deel van zijn stof aan de negentiende eeuw. De Coster ontleent een deel van zijn stof aan een negentiende-eeuwse uitgave van het volksboek over de schelm Uilenspiegel. Op die manier verwerft zijn boek meteen iets van een legende en van een schermroman.
De hoogst originele epische en poëtische verwerking van de stof op het vlak van taal, stijl en structuur heeft De Legende doen uitgroeien tot het ware epos van de Nederlanden. Chris van de Poels nieuwe vertaling is zo getrouw mogelijk aan de geest en de letter van De Costers werk, terwijl ze tegelijk de -tekst zo toegankelijk mogelijk maakt voor de hedendaagse lezer.
Charles De Coster (1827-1879) stierf twaalf jaar na de voltooiing van zijn meesterwerk La Legende d'Uilenspiegel als een miskend auteur. Het toenmalige publiek leek niet rijp voor een publiek zo vooruitstrevend en literair dermate onconventioneel werk.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.