Doorgaan naar inhoud

De lammeren

De lammeren - M. Kor
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

MUSTAFA K (1976) werd geboren in Turkije en emigreerde op zijn derde naar Belgi Voor 'Uitverkorene', dat ten grondslag ligt aan deze roman, werd hij reeds berkroond met de extra eerste prijs voor proza van de EL Hizjraliteratuurprijs.
Umut woont in Maasland. Hij worstelt met de schimmen van het verleden. Na de dood van zijn broer Ilyas is hij in de greep van weemoed. En hij denkt vaak terug aan Agabey, zijn idyllische geboortedorp in Anatoli waar hij AySa heeft moeten achterlaten, de kostbaarste bloem in de botanische tuin der liefde. Umut heeft het idee dat de dood van zijn broer en de liefde voor AySa iets met elkaar te maken heben. Hij besluit terug te gaan naar Anatoli naar AySa, in de hoop daar te weten te komen waarom hij droefgeestig is. Umut begint aan een tocht naar het thuisland, zoals zijn vader ooit naar het beloofde land aan de Maas trok.
De lammeren is een sprookjesachtige, lyrisch geschreven roman over de ons onbekende wereld van Anatoli en haar liefdessagen.Tegelijkertijd is het een waaier van emoties en verhalen, waarin verschillende stemmen en generaties aan het word komen.
'Een bijzondere tekst, die aan emoties en ontroering een nieuwe betekenis geeft. Bloemrijke taal, die echter nooit te veel wordt. En dan ben je een geode schrijver.'-MARJOLEIN DE VOS in het juryrapport van de El Hizjra literatuurprijs




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.