Doorgaan naar inhoud

De kennis en de kunst van het kweken van orchideeën

De kennis en de kunst van het kweken van orchideeën - H.G. Kronenberg
Hardcover

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dit boek is bestemd voor een ieder die zich serieus bezig wil gaan houden met het kweken van orchideeën of deze mooie hobby al beoefent. De auteur, met tientallen jaren praktijkervaring, geeft in deze uitgave uitgebreide informatie over wat daarvoor komt kijken, wat kan en - minstens zo belangrijk - wat niet kan, Gewapend met die kennis blijft het kweken van orchideeën een kunst, vandaar de titel van dit boek.
Men wordt eerst wegwijs gemaakt in de algemene principes van de orchideeënteelt, zoals het verwerven van planten, het rekening houden met de groeifactoren (temperatuur, licht, water e.d.), het oppotten, de bemesting, ziektebestrijding en de verzorging van de planten. Waar een orchideeënkas aan moet voldoen en hoe in huis deze hobby uitgeoefend kan warden ontbreekt natuurlijk niet.
Uniek is dat de auteur zijn informatie daarna toespitst op wat goed samen te kweken is onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld in een koele, beschaduwde kas, Want juist die beperking tot 'gelijk gestemde' orchideeën, de soorten en hybriden die overeenkomstige wensen hebben voor een goede groei en fraaie bloei, levert in de praktijk het meeste succes en dus ook voldoening op
Hoofdstukken over gezelschapsplanten, verdieping van de hobby en adressen van kwekers en verenigingen completeren deze uitgave.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.