Doorgaan naar inhoud

De jacht op crimineel geld

over slimme speurders, fout vastgoed, gehaaide fiscalisten en besmette erfenissen

De jacht op crimineel geld - Marian Husken, Harry Lensink
Paperback
Tweedehands vanaf 7,00

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
7,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

'We hadden zoveel geld. We telden de biljetten niet, we wogen ze,' zegt een hasjhandelaar. 'We moesten iets verzinnen.' Geholpen door een legertje gewillige advocaten, gehaaide fiscalisten en gecorrumpeerde zakenlieden liet de Nederlandse drugsmaffia miljarden verdwijnen in vastgoed, auto's, juwelen en kunst. Via allerlei schimmige vennootschappen in exotische oorden is sinds de jaren tachtig steeds succesvoller geïnvesteerd in de bovenwereld.


Officieren van justitie, rechercheurs, gemeenteambtenaren en belastinginspecteurs jagen echter als nooit tevoren op het geld van grote criminelen en hun 'nette' handlangers. Een aantal kopstukken uit de Nederlandse onderwereld is inmiddels kaalgeplukt. De Bruinsma-erfenis, het Endstra-imperium en het Heinekenlosgeld: de geparkeerde miljoenen lijken nergens meer veilig. Maar de wereld is groot en toevluchtsoorden voor lieden met een koffer vol zwarte euro's zijn er volop. Wie wint de strijd om het criminele geld?


Nieuw in deze editie: het bonnetje van Fred Teeven. Hoe de oud-officier van justitie een veroordeelde drugsbaron 'beloonde', de deal verzweeg voor de fiscus en daar als staatssecretaris over struikelde.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.