Doorgaan naar inhoud

De generatorgeneratie

leven na Tsernobyl

De generatorgeneratie - Franka Hummels
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

25 jaar later; de kinderen van toen aan het woord

Leven na Tsjernobyl

26 april 1986. In de Oekraïense grensplaats Tsjernobyl ontploft een kernreactor. Wereldwijde paniek is het gevolg. In Wit-Rusland, waar 70 procent van de nucleaire regen viel, weten de mensen van niets of gelooft men dat door veel wodka te drinken de straling afneemt. Niemand kent de feiten want de regering houdt nog steeds veel informatie achter en bagatelliseert de gevolgen. Mismaakte kinderen, extreem veel gevallen van schildklierkanker en vruchtbaarheidsproblemen doen het ergste vrezen.

De kinderen van toen zijn volwassen geworden. Zij tasten nog steeds in het duister over de toedracht en gevolgen van de ramp. Franka Hummels schreef dit boek vanuit de menselijke invalshoek en sprak langdurig met Wit-Russen over de invloed van de gebeurtenis op hun leven. Aan de hand van gesprekken en onderzoek ter plekke onthult ze onbekende en soms schokkende feiten, die voor de Wit-Russen nauwelijks nieuws bevatten. Dat het radiologisch instituut nu frisdrank maakt, daar kijkt niemand van op. En natuurlijk schrik je niet als je zoontje aan iedere voet zes tenen heeft want dat hebben al zoveel kinderen.

Franka Hummels (1978) is freelance journalist. Na een studie geschiedenis in Groningen en een postdoctorale opleiding journalistiek in Rotterdam vertrok ze naar Londen waar ze correspondent was voor Algemeen Dagblad. Ze werkt nu voor verschillende tijschriften en Radio 1. Hummels komt al tien jaar met grote regelmaat in Wit-Rusland, waar ze o.a. een documentaire maakte over jongerenbewegingen en oppositie




Recensies

Gemiddelde waardering

5 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.