Doorgaan naar inhoud

De dood van Albert I en de roof van de rechtvaardige rechters

De dood van Albert I en de roof van de rechtvaardige rechters - Ivan Dockx
Paperback
Nieuw vanaf 16,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
16,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

In 2014 zijn de Rechtvaardige Rechters reeds 80 jaar spoorloos verdwenen. Toch is dit paneel van het Lam Gods nog lang niet vergeten. Veel mensen zijn gefascineerd door het mysterie. Enkele maanden voor de diefstal van de Rechtvaardige Rechters kwam ook koning Albert I om het leven te Marche-les-Dames. Net zoals de diefstal van de Rechtvaardige Rechters bleef dit plotse overlijden in mysteries gehuld.

"Ik heb getracht om in dit boek zoveel mogelijk nieuwe pistes aan het licht te brengen. Ook legde ik nieuwe verbanden tussen het Lam Gods en het overlijden van koning Albert I. Ik trachtte de ware opdracht van de tempeliers te achterhalen en de organisaties te bespreken die hun oude opdracht verder hebben gezet doorheen de jaren. Dat de Orde van het Gulden Vlies hierin mogelijk een rol speelde, tracht ik op een vernieuwende manier aan te tonen. Om zo de speurtocht levendig te houden en mogelijk nieuw leven in te blazen..."

Ivan Dockx (°Herentals 1984) studeerde geschiedenis en godsdienstwetenschappen aan de KU Leuven. Geschiedenis is steeds een grote passie van hem geweest. Vooral historische mysteries spraken steeds tot zijn verbeelding.
Om deze reden besloot hij een werk te schrijven omtrent het Lam Gods en de mysteries die ermee verweven zijn. Dit boek geeft een mooi overzicht van alle belangrijke historische gebeurtenissen die op de ene of andere wijze banden hebben met het Lam Gods, de Rechtvaardige Rechters, de dood van Albert I, de tempeliers en tal van mysterieuze organisaties die nog steeds bestaan.
Op deze manier kunnen wij zeker en vast spreken van een Belgische Da Vinci Code. Laat u meevoeren in dit meeslepende werk!




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.